Enhertu innføres i andrelinje mod inoperabel eller metastatisk HER2-positiv brystkreft

På et ekstra møte i Beslutningsforum torsdag 27. oktober ble det besluttet at legemiddelet Enhertu (trastuzumabderukstekan, T-DXd) blir innført til andrelinje mod aggressiv HER2-positiv brystkreft.

T-DXd innføres til bruk i andrelinje – og senere behandlingslinjer – der pasientene har inoperabel eller metastatisk HER2-positiv brystkreft.   

Det anslås at om lag 70 pasienter vil være aktuelle for denne behandlingen hvert år i Norge, skriver Beslutningsforum.

- Vi er tilfreds med at vi har landet en avtale med legemiddelfirmaet - og kan innføre dette legemiddelet til behandling av brystkreft i andrelinje der pasienten har inoperabel eller metastatisk HER2-positiv brystkreft, sier Inger Cathrine Bryne i en nyhet på Beslutningsforum. Hun leder av Beslutningsforum og administrerende direktør i Helse Vest.

T-DXd var oppe i Beslutningsforum 22. november 2021, men da som tredjelinjebehandling. På det beslutningstidspunktet var det ikke dokumentert at Enhertu virket bedre enn eksisterende behandling, som var mye rimeligere - og det ble derfor ikke innført, skriver Beslutningsforum.

– Grunnen til at vi hadde et ekstra møte i dag var at saken nesten var i mål ved forrige Beslutningsforum 18. oktober. Når det nå kom en avtale på plass så raskt etter forrige møte, ville vi behandle den med en gang, slik at pasientene får tilgang til behandlingen så raskt som mulig, sier Inger Cathrine Bryne.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.