Skip to main content

Annonser

På Medicinske Tidsskrifters ulike sider kan det annonseres for relevante helseprodukter. Redaksjonen aksepterer utelukkende annonser for godkjente produkter med dokumentert virkning.

Medisinske Tidsskrifter finnes i tillegg som særskilte utgaver for profesjonelt helsepersonell. Derfor er det også mulig å annonsere for reseptpliktige medikamenter.

Kontakt: Marianne Østergaard Petersen
Nordisk annonseringsdirektør
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vi har i utgangspunktet følgende annonseformater:

Bannerformat Max. kb GIF/JPG/PNG Max. kb HTML5 Plassering
930x180 200 kb 200 kb Toppbanner
300x250 100 kb 200 kb Mobil-, tekst- og høyrebanner

 

Av hensyn til mobiltelefoner, er det nødvendig å levere formatet 300x250 som statisk bilde (JPG, PNG, eller GIF – max. 50kb), da dette er det eneste som kan vises på samtlige plattformer. I tillegg er det disse annonsene som brukes i nyhetsbrev.

NB! i enkelte versjoner av Outlook-programmet vises animerte GIF-filer forkortet, i form av første bilde. Animasjoner i nyhetsbrev bør derfor vise hovedbudskapet i første bilde, av hensyn til de brukerne som åpner nyhetsbrevet i Outlook.

Alle annonser må være utstyrt med en lenke til en nettside eller en fil vedlagt.

Animerte annonser kan avvises hvis de forstyrrer siden for mye.

Regler for HTML5-annonser

HTML5-annonser bør bygges med sin egen css og/eller javascript. Google Web Designer, Adobe Spark og andre systemer for å lage bannere gir koblinger til omfattende og overflødige javascript-biblioteker, som enkelt øker størrelsen på KB med 200–300 KB. Vi har laget en liten HTML5-bannerforhåndsvisning som du kan laste ned her. Den bytter tre ganger mellom tre bilder og veier kun 40 kb inkludert 3 kb kode. Filen kan erstatte en animert gif hvis du f.eks. trenger to lenker. Vi gir ikke ytterligere hjelp.

HTML5-annonser kan bare brukes fordi annonsen krever brukerinteraktivitet som ikke kan opprettes i en animert GIF-fil. For eksempel, dra en del av annonsen for å se mer ...

HTML5-annonser kan ikke inneholde lenker til eksterne filer som javascript, bilder eller noe annet som ikke er inkludert i annonsens zip-fil.

Størrelsen på HTML5-annonser i kb måles ved å legge de enkelte filene til annonsen sammen – det er altså ikke størrelsen på zip-filen som teller.

Den obligatoriske teksten til HTML5-annonser kan lastes opp hos oss før endelig levering.

HTML5-annonsers kobling til plikttekst skal lages som clickTag som i eksemplet nedenfor:

I head

<script type="text/javascript">
var clickTag = "https://linktilpligttekst.pdf";
</script>

I body

<a href="javascript:window.open(window.clickTag)">Link til pligttekst</a>

 

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.