Norske onkologer håper på reell godkjenning av Rybrevant

Rybrevant (amivantamab) har effekt hos en del pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), og har nå fått godkjenning for forhandling om midlertidig godkjenning i Norge. Det er imidlertid fortsatt usikkert om norske onkologer får tilgang til medisinen.

Biomarkør-nivå er ikke nok for å forutsi immunterapirespons

Lungekreftpasienters nivåer av biomarkører er ikke nok til å kunne si hvem som sannsynligvis reagerer best på immunterapi. Snarere er klinikere nødt til å forstå hvordan immunceller og tumorer interagerer hos en pasient - for at ordinere den beste behandlingen, lyder budskapet i en ny undersøkelse.

Ny ROS1-hemmer viser lovende respons mot ROS1-positiv NSCLC

ROS1-hemmeren taletrectinib (AB-106/DS-6051b) har vist oppmuntrende responsrater og en gunstig sikkerhetsprofil hos pasienter med ROS1-positiv ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), uansett tidligere behandling med crizotinib (Xalkori). 

Ny metode kan mer effektivt finne personer med risiko for lungekreft

Norsk studie viser at en kalkulator som bruker genetiske markører kombinert med kliniske data kan øke prediksjonen av lungekreft hos røykere opptil tre ganger så mye sammenliknet med tidligere modeller. Den kan muligens brukes til å velge hvem som skal screenes for lungekreft.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.