Skip to main content

Lovende resultater for en fremtid uten cellegift for tungt behandlede brystkreftpasienter

SABCS: Kombinasjonsbehandling med zanidatamab, Ibrance (palbociclib) og fulvestrant for pasienter med HER2+/HR+ metastatisk brystkreft som har gjennomgått flere tidligere behandlinger, gir en progressjonsfri overlevelse på 11,7 måneder - og 14,9 måneder for én undergruppe.

Dette er den foreløpige konklusjonen av en ny fase 2a-studie, som ble presentert på SABCS 2023 fredag kveld dansk tid (abstract #LBO1-04).

Studiet fokuserte på effektiviteten og sikkerheten av en kombinasjonsbehandling med zanidatamab, palbociclib, og fulvestrant hos pasienter med HER2+/HR+ metastatisk brystkreft (mBC).

Zanidatamab er et nylig utviklet bispesifikt HER2-antistoff som har vist effekt mot forskjellige HER2-positive kreftformer - blant annet i et fase 1-studie publisert i Lancet Oncology i fjor.

Pasientene oppnådde en samlet progressjonsfri overlevelse ved 6 måneder (PFS6) på 67 prosent, som var studiets primære endepunkt. I den bekreftede HER2+(ccHER2+)-undergruppen så forskerne en PFS6 på 69 prosent.

Den samlede mediane progressjonsfrie overlevelsen (mPFS) var 11,7 måneder og 14,9 måneder i ccHER2+-undergruppen.

Målet med studiet var å utforske et cellegiftfritt behandlingsalternativ for denne tungt behandlede pasientgruppen, og resultatene støtter ifølge forskerne videre utvikling av en cellegiftfri behandlingsform for pasienter med HER2+/HR+ mBC.

Studiet inkluderte 51 pasienter med HER2+/HR+ mBC som hadde mottatt en rekke tidligere behandlinger, inkludert trastuzumab, pertuzumab, T-DM1 og i noen tilfeller T-DXd og fulvestrant. Ingen av pasientene hadde tidligere mottatt CDK4/6-hemmere.

Studiedeltakerne mottok en dose zanidatamab (20 mg/kg) hver andre uke sammen med standarddoser av palbociclib og fulvestrant.

 

SABCS

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.