Skip to main content

Markant færre kreftpasienter melder seg til kliniske studier under covid19

Rekruttering til kliniske kreftforsøk har i England falt med 60 prosent under pandemien - fra over 60.000 i 2019 til under 30.000 i løpet av de siste to årene.

Slik konkluderer Institute of Cancer Research i en ny rapport

Helt konkret viser rapporten at antallet pasienter som ble rekruttert i England til kliniske forsøk for kreft, falt fra et gjennomsnitt på 67.057 i årene 2017, 2018 og 2029 - til 27.734 i 2020-2021. 

Antallet pasienter som ble rekruttert til forsøk falt for godt som alle krefttyper. 

I forbindelse med utgivelsen av rapporten uttalte Nick James, professor i prostata- og blærekreftforskning ved Institute of Cancer Research, London:

- Kliniske forsøk er den beste måten å gjøre fremskritt for vitenskapen til fordeler for pasientene. Men rekrutteringen har falt som blylodd under pandemien, noe som innskrenker antallet nye behandlingsmetoder og fratar kreftpasientene tilgang til livreddende medisiner.

- Vi trenger akutte investeringer i COVID-19-gjenskapelse av kliniske forsøk og å få finansiering til de sentra som for tiden kjemper for å støtte klinisk forskning.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.