Ny ROS1-hemmer viser lovende respons mot ROS1-positiv NSCLC

ROS1-hemmeren taletrectinib (AB-106/DS-6051b) har vist oppmuntrende responsrater og en gunstig sikkerhetsprofil hos pasienter med ROS1-positiv ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), uansett tidligere behandling med crizotinib (Xalkori). 

Det amerikanske legemiddelorganet (FDA) ga i august i år betegnelsen ”breakthrough therapy” for taletrectinib - som behandling av voksne med fremskreden eller metastatisk ROS1-positiv NSCLC som er behandlingsnaive i forhold til ROS1-hemmere - eller som tidligere har fått crizotinib.

FDA’s betegnelse er basert på resultater fra fase II-forsøket TRUST (NCT04395677) - som fortsatt kjører – og nå publiseres i Journal of Clinical Oncology. Forsøket har overordnet responsrate (ORR) som primært endepunkt, mens sekundære endepunkter inkluderer sykdomskontrollrate (DCR), progresjonsfri overlevelse (PFS) og sikkerhet.  

De foreløpige resultatene fra TRUST viser at: 

  • ORR blant crizotinib-naive pasienter var 92,5 prosent, mens DCR var 95,5 prosent.
  • ORR blant de crizotinib-forbehandlede pasientene var 50,0 prosent med en DCR på 78,9 prosent. I tillegg var ORR hos de fem pasientene med ROS1 G2032R-mutasjoner 80 prosent, hvorav 4 oppnådde en delvis respons og 1 oppnådde stabil sykdom.
  • Blant pasienter med målbare hjernetumorer var den intrakranielle ORR 91,7 prosent og den intrakranielle DCR 100 prosent.
  • Median-PFS er ennå ikke nådd for noen av kohortene.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.