Skip to main content

TMB kan potensielt forutsi effekten av immunterapi ved avansert galleveiskreft

Tumormutasjonsbyrden (TMB) er en potensiell prediktiv biomarkør for effekten av immunterapi hos pasienter med avansert galleveiskreft.

Pasienter med avansert galleveiskreft med en høy TMB (mer end fem mutasjoner per Mb) har bedre effekt av behandling med immunterapi enn pasienter med en lav TMB. Dette viser en ny studie som har undersøkt effekten og sikkerheten ved immunterapi mot avansert galleveiskreft.

Dataene viser at den progresjonsfrie overlevelsen (PFS) i den samlede kohorten var 3,6 måneder. Median-PFS hos pasienter med en høy TMB var 6,4 måneder mot 2,2 måneder i gruppen av pasienter med lav TMB. Disse dataene indikerer at TMB kan fungere som en potensielt prediktiv biomarkør for effekt av immunterapi hos pasienter med avansert galleveiskreft, heter det i studiens konklusjon. 

Registerstudien inkluderte 47 pasienter med avansert galleveiskreft, som hadde fått minst én dose immunterapi. 11 av disse pasientene hadde fått immunterapi i første linje, mens de resterende pasientene hadde fått immunterapi i andre linje eller senere. Medianalderen i kohorten var 62 år, og 51 prosent av pasientene var kvinner.

Studien viser at immunterapi generelt var godt tolerert hos pasienter med avansert galleveiskreft og at behandlingen hadde en beskjeden antitumor effekt. Den samlede responsraten (ORR) var 10,6 prosent med en sykdomskontrolllrate (DCR) på 53,2 prosent. Den mediane samlede overlevelsen (OS) var 6,9 måneder. Det ble ikke observert noen uventede bivirkninger ved behandlingen.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.