Skip to main content

Ny immunterapikombinasjon viser lovende resultater både for MSS og MSI-H kolorektal kreft

ESMO-GI: Neoadjuvant behandling med de to eksperimentelle immunterapeutiske legemidlene botensilimab (AGEN1181) og balstilimab (AGEN2034) viser lovende responsrater både i mikrosatellittstabil (MSS) og høy mikrosatellitt-ustabil (MSI-H) kolorektal kreft.

Dette viser resultater fra fase I-studien NEST-1, som ble presentert på den europeiske onkologikongressen ESMOs GI-møte 2024 (abstrakt #8MO).

Studien inkluderte 12 pasienter med tykktarmskreft, inkludert 4 med endetarmskreft. Av de 12 pasientene hadde 9 pasienter MSS-svulster, mens 3 hadde MSI-H-svulster. Formålet med studien var å vurdere effekten og tryggheten av neoadjuvant behandling med CTLA-4-hemmeren botensilimab (BOT) kombinert med PD-1-hemmeren balstilimab (BAL).

Resultatene viser at neoadjuvant BOT/BAL var trygt og at det ikke forsinket planlagte operasjoner. 67 prosent av pasientene med MSS (seks av ni) oppnådde en patologisk respons på ≥50 prosent, og av disse oppnådde to pasienter en fullstendig patologisk respons. Alle pasienter med MSI-H (tre av tre) oppnådde "stor" patologisk respons (definert som patologisk tumorreduksjon på ≥90 prosent). Ved data-cutoff 18. mars 2024 var median oppfølging åtte måneder, og ingen av pasientene hadde fått tilbakefall klinisk eller molekylært.

Etter behandling viste reseksjonsprøver en markert økning i T-celleinfiltrasjon karakterisert ved høyere andeler CD8+/Treg-celler og en større andel aktiverte makrofager sammenlignet med biopsier tatt før behandling. Dybden av den patologiske responsen korrelerte med tiden fra oppstart av immunterapi til operasjon.

I abstraktet konkluderer forskerne med at NEST-1 møtte sine primære og sekundære endepunkter. Det støtter, ifølge forskerne, at studien utvides med en lengre eksponering for immunterapi for pasienter med MSS-svulster (NEST-2-kohorten), mens en "se-og-vent"-tilnærming anbefales for MSI-H-pasienter. Studien er fortsatt åpen og rekrutterer pasienter.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.