Zolbetuximab øker overlevelsen ved fremskredne mage- og spiserørskreftformer

Det monoklonale antistoffet zolbetuximab kombinert med kjemoterapi-regimet mFOLFOX6 øker både den progresjonsfrie overlevelsen (PFS) og samlede overlevelsen - sammenlignet med utelukkende kjemoterapi mot CLDN-18.2 positive, HER2-negative fremskredne gastriske og gastroøsofageale kreftformer (GEJ).

Slukking av to nøkkel-gener ansvarlig for resistens ved ATR-hemmerbehandling

Mavekreft kan utvikle resistens overfor ATR-hemmere - ved å slukke for to nøkkelgeners aktiviteter, viser ny undersøkelse. Resultatene kan være med på å bane vei for at en genetisk test i fremtiden kan forutsi hvilke pasienter som er mest tilbøyelige til å ha gavn av ATR-hemmere.

CHMP anbefaler generisk sunitinib

Det europeiske legemiddelagenturets komité for legemidler for mennesker (CHMP) anbefaler markedsføringstillatelse for sunitinib accord, en generisk variant av Sutent (sunitinib).

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.