Skip to main content

CHMP anbefaler begrenset markedsføringstillatelse for Elrexfio

European Medicines Agency EMAs komité for legemidler til mennesker (CHMP) har anbefalt å gi en begrenset markedsføringstillatelse for Elrexfio (elranatamab) som monoterapi for tungt behandlede pasienter med residiverende eller refraktær myelomatose.

Overlege: CAR T for myelomatose er den beste behandlingen vi noen gang har sett

CAR-T-terapien Abecma (idecabtagene vicleucel) viser gode resultater ved residiverende myelomatose, viser nye resultater fra KarMMa-studien. Alt i alt har pasientene stor nytte av CAR T-behandlingene; immunterapiformen er den beste behandlingen vi noen gang har sett for myelomatose, sier overlege Fredrik Schjesvold.  

Behandling mot myelomatose godkjent i EU er revolusjonerende

Det bispesifikke antistoffet Tecvayli (teclistamab) har nå fått betinget markedsføringstillatelse i EU mot tilbakevennende refraktær myelomatose (RRMM). Hvis teclistamab også blir godkjent av Beslutningsforum, er det en stor forbedring for norske myelomatose-pasienter, mener overlege Fredrik Schjesvold.

Sarclisa-kombinasjon forlenger PFS ved tilbakevendende myelomatose

Andrelinjebehandling med en kombinasjon av proteasom-hemmeren Sarclisa (isatuximab), Kyprolis (carfilzomib) og dexamethason gir en til nå usett median progresjonsfri overlevelse hos pasienter med tilbakevendende myelomatose som mottar en proteasom-hemmerbehandling.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.