Behandling mot myelomatose godkjent i EU er revolusjonerende

Det bispesifikke antistoffet Tecvayli (teclistamab) har nå fått betinget markedsføringstillatelse i EU mot tilbakevennende refraktær myelomatose (RRMM). Hvis teclistamab også blir godkjent av Beslutningsforum, er det en stor forbedring for norske myelomatose-pasienter, mener overlege Fredrik Schjesvold.

Sarclisa-kombinasjon forlenger PFS ved tilbakevendende myelomatose

Andrelinjebehandling med en kombinasjon av proteasom-hemmeren Sarclisa (isatuximab), Kyprolis (carfilzomib) og dexamethason gir en til nå usett median progresjonsfri overlevelse hos pasienter med tilbakevendende myelomatose som mottar en proteasom-hemmerbehandling.

EMA anbefaler betinget godkjennelse av CAR T mot r/r myelomatose

EMA har anbefalt en betinget markedsføringstillatelse i EU for CAR T-cellebehandlingen ciltacabtagene autoleucel (Carvykti) til behandling av voksne pasienter med tilbakevendende eller refraktær myelomatose, som har fått minst tre tidligere behandlinger - og hvor kreften er forverret siden siste behandling.

RVd och stamcelletransplantasjon gir lengste PFS ved myelomatose

ASCO: Lenalidomide (len) og dexamethasone (RVd), i kombinasjon med autolog stamcelletransplantasjon og len vedlikehold øker den progresjonsfrie overlevelsen for nylig diagnostiserte pasienter med myelomatose (benmargskreft), sammenlignet med behandling uten autolog stamcelletransplantasjon (HMAS).

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.