Venetoclax i kombinasjon med høyintens kjemoterapi viser lovende takter i AML

Yngre pasienter med akutt myeloid leukemi (AML) oppnår høye komplette responsrater (CR) når de behandles med Venclyxto (venetoclax) i kombinasjon med høyintens kjemoterapi i første linje, viser flere nye studier. Noen pasienter kan til og med slippe transplantasjon som følge av behandlingen.

Godt halvparten av alle AML-pasienter mangler effektiv behandling

Adgangen til behandling med Venclyxto (venetoclax) har medført betydelige forbedringer for eldre og skrøpelige pasienter med akutt myeloid leukemi (AML) - men drøyt halvparten av den samlede pasientpopulasjonen står fortsatt uten effektive tilbud. Nye behandlingsstrategier kan muligens endre dette bildet.

Svenske data bekrefter OS-fordel ved venetoclax for eldre AML-pasienter

Svenskene har i årevis hatt god effekt av å behandle eldre pasienter med akutt myeloid leukemi (AML) med intensiv kjemoterapi. Effekten ved intensiv kjemoterapi kan likevel ikke måle seg med den effekten som kan oppnås ved kombinasjonsbehandling med Venclyxto (venetoclax) og azacitidin.

Finsk toppforsker: LD-VenEX gir forhåpentligvis svar på om effekt og bivirkninger ved venetoclax er doseavhengige

Ex vivo legemiddelscreening av pasienter med akutt myeloid leukemi (AML) har prognostisk verdi, viser data fra den finske fase II-studien VenEX. Studien har imidlertid også ført til betenkeligheter, fordi behandlingen med Venclyxto (venetoclax) og azacitidin kunne assosieres med alvorlige bivirkninger.  

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.