Skip to main content

FDA-studie sier: Få tilfeller av T-celle-malignitet med CAR-T-celleterapi

De siste årene har en rekke kommersielle CAR-T-celleprodukter blitt mistenkt for å øke pasientenes risiko for å utvikle sekundær kreft, inkludert T-celle-malignitet. Resultatet av en FDA-initiert undersøkelse legger umiddelbart lokk på disse bekymringene.

Overlege om godkjenning av Vyxeos liposomal: En økt liggetid kan bli en utfordring

Forrige måned ble Vyxeos liposomal (cytarabin/daunorubicin) godkjent i Beslutningsforum til behandling av nylig diagnostisert, terapirelatert akutt myelogen leukemi (t-AML) eller AML med myelodysplasirelaterte forandringer (AML-MRC). Medikamentet krever lengre liggetid på sykehus, og tas derfor ikke umiddelbart i bruk.

Barn med visse fødselsskader har økt risiko for leukemi

Noen ikke-kromosomale fødselsdefekter er knyttet til økt forekomst av barneleukemi, viser en ny studie. For eksempel fant studien en sammenheng mellom defekter i fordøyelsessystemet og akutt lymfatisk leukemi (ALL) og mellom defekter i nervesystemet og akutt myeloid leukemi (AML).

Calquence i tablettformulering godkjent av EU til pasienter med CLL

EU-Kommisjonen har godkjent neste-generasjons BTK-hemmeren Calquence (acalabrutinib) i tablettformulering for behandling av pasienter med kronisk lymfatisk leukemi (CLL). Hittil har stoffet utelukkende vært godkjent i kapsel-formulering.

Lovende data for Venclyxto mot hårcelleleukemi

Venclyxto (venetoclax) ser ut til å være en lovende vedlikeholdsbehandling for pasienter med residiverende eller refraktær hårcelleleukemi (HCL). Dette viser en liten studie, hvor fem av seks pasienter responderte på venetoclax, når det ble gitt alene eller i kombinasjon med rituximab.

Redaksjon

Bo Karl Christensen
Nordisk redaksjonssjef
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Journalister

Aud Dalsegg
Bjørg Aftret
Marit Aaby Vebenstad
Agnethe Weisser

Kommersiell

Malene Laursen
Annonsekonsulent
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.